Pliseli Perde
Pliseli perde modern görünümünün ihtişamı ile çok tercih edilen ürünler arasındadır. Pliseleme, katlanmaya müsait ve ısıyı tutan %100 polyester kumaşın suni deriyi yüksek derece ısıya sahip silindirler ya da kalıplar içerisinden geçirilmesiyle bir düzen halinde makineler aracılığıyla katlanarak desen ve şekil verme, kırma ve katlama işleminin yapılmasına denilir.
Özellikle giyim sektöründe de plisleme işlemi polyester kumaşlar aracılığıyla kullanılır. Fakat plisleme işlemini en iyi yansıtan plise perde sistemleridir. Pliseli perde, polyester kumaşın özelliklerini benzersiz bir kullanım ve modern görünüm ile birleştirir.
Pliseli Perde Nedir?
Ev, kış bahçeleri, ofis ve birçok mekanda modern görünümü ile pliseli perde tercihinde bulunulmaktadır. Nitekim 2 cm enine sahip kumaşların, ipler vasıtasıyla katlanarak toparlanması prensibi ile çalışan ve kolay kullanım imkanı sağlayan perdelere pliseli perde denir. Pliseli perde aşağı ve yukarı hareket ettirilebilmektedir. Alt ve üst kısımlarında paslanmaz alüminyum çıtalar yer alan pliseli perde, çıtalar aracılığıyla perdeye belirli bir ağırlık verir. Bu sayede monte edildiği yerde daha rahat kullanım imkanı sağlar.
Pliseli perdenin en önemli özelliklerinden birisi istenilen alçaklıkta veya yükseklikte ayarlanabilmesidir. İstenilen seviyede ayarlı olarak kalmasını sağlayan ipler kumaşın içerisinden geçerek ilgili soketlere bağlanır. Günümüzde yatay ve açılı kullanımın artması nedeniyle pliseli perde daha fazla tercih edilmeye başlandı. Pliseli perde diğer perde türlerinden daha farklı çalışma prensibine sahiptir.Bu nedenle kendi avantajları ile perde sektöründe ön plana çıkmaktadır.
Pliseli Perde Avantajları
Pliseli perde modelinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan bazıları aşağıda verilmektedir.
Pliseli perde modellerinde kaliteli kumaş ve renk modelleri bulunmaktadır. Ayrıca tüm camlar ile uyumlu olarak yapılabilmektedir. Dar, açılı ve yamuk her alanda kullanılabiliyor. Ayrıca perde istenilen seviyede durdurulabiliyor. Bu sayede dışarıdan gelen ışığı ve güneşi engellemek mümkün. Pliseli perde modelleri kir ve toz tutmaz. Bu sayede extra temizlik ihtiyacı yoktur. Eğer temizlemek isterseniz, nemli bir bez aracılığıyla pliseli perdeyi çıkartmadan silebilirsiz. Eğer çıkartarak temizlemeyi düşünüyorsanız pliseli perde temizlik talimatlarını okuyabilirsiniz.
Pliseli perde iç mekanın görünmesini tamamen önleyebilmektedir. Aleve karşı dayanıklı olarak üretilmiştir ve ısı yalıtımına fayda sağlayarak enerjiden tasarruf imkanı sağlar. Pliseli perde güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Perde renginde sararma ve solma gibi durumlar olmaz. Ek olarak yırtılma gibi ihtimallere dayanıklıdır. Nitekim el ile denense bile çok zor yırtılır. Fakat bıçak ve makas türü keskin malzemeler ile yırtılabilir.
Pliseli Perde Nerelerde Kullanılır?
Pliseli perdenin kullanım alanı oldukça geniştir. Nitekim dar, yamuk ve açılı alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca kullanıldığı her alanda modern bir görünüm sergiler. Kullanıldığı alanlar özellikle kış bahçesi alanlarında, cam balkon olan yerlerde, PVC pencelerde ve balkonlarda kullanılmaktadır.
Diğer kullanıldığı alanlar ise;
Balkon ve pencere kapıları,
Ofislerde bulunan toplantı salonları ve cam olan heryerde,
Kafeterya, restorant ve mağaza vitrinlerinde,
Şehirler arası yolculuk yapan otobüsler ile havaalanı alanlarında,
Ayrıca cam olan her alanda rahatlıkla pliseli perde modeli kullanılabilmektedir. Pliseli perdenin montaj aşaması ise 2 farklı yöntemde yapılmaktadır. Bunlar; vidalı ve bantlı olarak karşımıza çıkar.
Pliseli Perde Çeşitleri
Balkon kapama günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başladı. Bu sebep ile insanlar ofislerinde ve evlerinde daha modern ve şık görünüm için plise perde sistemini kullanmaya başladı. Şık ve zarif yapısı sayesinde pliseli perde, tüketicilere kolay kurulum imkanı sağlamaktadır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilmeye başlayan pliseli perde, 3 çeşitte sunulmaktadır. Bunlar; Tül pliseli perde, güneşlik pliseli perde ve gece ile gündüz pliseli perde olarak karşımıza çıkmaktadır.
Tül Pliseli Perde
Güneşlik modelinin tam tersi olarak, tül pliseli perde desenli olarak üretilmektedir. Modern ve şık görüntüsü ile tül pliseli perde modeli, kullanım açısından tüketicilere kolaylık sağlar. Tül pliseli perde ile dışarıya bakıldığında rahatlıkla dış ortam görülmektedir. Fakat dışarıdan içeriye bakıldığında siluet şeklinde görünüm yansır.
Tül pliseli perde kir ve toz tutmadığı için daha çok mutfaklarda kullanılmaktadır. Ayrıca 8 farklı renk seçeneğine sahip olan perde türü, kullanıcılarına geniş bir yeplaze sunmaktadır.
Güneşlik Pliseli Perde
Pliseli perde türü arasında en çok tercih edilen model güneşlik pliseli perde modelidir. Güneş ışığının iç mekana girişini engelleyerek daha serin bir ortam sunan güneşlik pliseli perde, dışarıdan bakıldığında içeriyi göstermez. Bu sayede oldukça fazla tercih edilmektedir. Güneşlik pliseli perde toplam 8 farklı renk seçeneğine sahiptir. Bu bağlamda kullanıcılarına oldukça fazla seçenek sunmaktadır.
Gece ile Gündüz Pliseli Perde
Gece ile gündüz pliseli perde modeli, tül ve güneşlik plise perde modellerinin tek bir mekanizma üzerinde toplanmasını sağlamıştır. Birbirinnden farklı olarak hareket kabiliyeti sağlayan gece ile gündüz pliseli perde modeli, aynı anda iki modelinde kullanımına olanak sağlar. Gün ışığından daha fazla faydalanmak ve dışarıya baktığınızda içerisinin gözükmemesini isterseniz en üst kısma tül plise perdeyi alt kısma ise güneşlik plise perdeyi getirebilirsiniz. Bu sayede daha etkin kullanım imkanınız olur.
Ayrıca gece ile gündüz pliseli perde modellerinde, güneşlik ve tül birbirinden farklı renklerde seçilebilmektedir.